De magie van surfen, body, mind & soul

Body
Het gevoel van complete vrijheid. Die adrenaline rush wanneer je een golf pakt. Surfen is een geweldige manier om je mentale, sociale en fysieke welzijn een flinke boost te geven.
Surfen is een workout. Je krijgt meer spierdefinitie, je vergroot je spieruithoudingsvermogen en het is een goede cardiotraining. Je gebruikt voornamelijk je schouder-, rug- en tricepspieren. Sta je eenmaal op je board, dan gebruik je ook je core en beenspieren
Mind
Surfen heeft een helend effect. Je bent in de buitenlucht, in het water en krijgt volop vitamine D wanneer het zonnetje op je neer schijnt. Het breken van de golven mengt zeewater met lucht waardoor geladen ionen vrijkomen. Er ontstaat serotonine en endorfine ontstaan, ook wel bekend als het “geluksmaak hormoon” .Surfen is therapie. Er gaan zoveel verhalen de rondte waarbij surfen voor therapeutische doeleinde wordt ingezet. Zo zou het helpen het zelfvertrouwen van kids met autisme, down en ADHD te boosten en tonen verschillende studies aan dat surfen ook kan helpen tegen depressie.
Soul
Zo onvoorspelbaar als de oceaan is, zo ongrijpbaar lijken de effecten van surfen op de mens. Vele onderzoekers geven een mogelijke uitleg en er zijn boeken over geschreven, maar niemand lijkt in een paar zinnen echt te kunnen uitleggen waarom het effect van surfen zo groot is op de mens. We willen als mens graag alles begrijpen en kunnen weerleggen. Maar het gevoel dat surfen geeft, wat het doet voor de ziel is eigenlijk niet in woorden uit te leggen. Je kan het alleen maar ervaren. Surfen is een stukje magie. We weten dat het ons goed doet voelen, maar niet de exacte reden waarom dat zo is. Wat we wel weten is dat het je totaal absorbeert. Je hebt dan even geen oog meer voor al het andere om je heen. Je verliest tijdsbesef en ervaart opperste concentratie. Je gaat op in het moment.
De oceaan is zo onvoorspelbaar en krachtig dat het wat tijd kost om te leren surfen. Als het dan lukt om ook echt een golf te pakken, kan je zelfvertrouwen enorm omhooggaan en heb je het gevoel dat je de hele wereld aan kan!
Body mind soul